ZORG

Inzicht en grip op de financiën binnen de zorg

Geschreven door Wim van Twillert op 25-okt-2016 12:40:27

Voorfinanciering in de zorg wordt steeds minder toegepast. Het in kaart brengen van de kosten wordt dus steeds belangrijker. Maar ook de beheersing van kosten is essentieel voor de continuïteit van zorginstellingen. Dit vraagt om slimme manieren van inkopen en het goed in kaart brengen van kosten. Op deze manier stel je niet alleen de huidige financiering veilig. In dit blog lees je hoe je de financiële processen op orde krijgt en houdt voor optimaal inzicht in de huidige én toekomstige inkomsten en uitgaven.

Lees verder

Onderwerpen: Wmo, financiën, Ontwikkelingen in de zorg, zorgondernemer, zorg, Wlz

ADVISIE PRESENTEERT NIEUWE HUISSTIJL EN WEBSITE

Geschreven door Lisette Martens op 19-jul-2016 14:49:19

Advisie is een IT en consultancybedrijf dat naast een Exact Gold Partnership ook eigen software oplossingen en maatwerk ontwikkelt. Dit jaar viert Advisie haar 35-jarig bestaan. Begin 2014 is Advisie gestart met het herijken van de visie en missie. Reden voor Advisie om te kijken of hun identiteit nog past bij de huisstijl. Advisie is trots op de stappen die zijn gemaakt om tot een nieuwe huisstijl te komen waarin zowel het innovatieve als het vertrouwde karakter zijn vertegenwoordigd. Een geheel nieuw ontwerp in de vertrouwde Advisie kleuren.

Lees verder

Onderwerpen: huisstijl, website

Waar kan mijn zorgonderneming nog ‘verschil’ maken?

Geschreven door Wim van Twillert op 28-feb-2016 22:02:40

De afgelopen jaren is werken ‘in de cloud’ enorm toegenomen. Ook zorgondernemers staan inmiddels open voor deze manier van werken en opslag van gegevens in de cloud. Een goed beveiligde cloud biedt ook zorgondernemingen voordelen. Beheer van de software kan volledig worden uitbesteed. Geen gedoe met updates, het opschalen van data-opslag of het uitbreiden van het aantal gebruikers. Werken in de cloud levert zorgondernemers besparingen op. Maar dat wil niet zeggen dat je niet kritisch moet blijven op andere zaken die er ook zeker toe doen of waarin een groot verschil gemaakt kan worden.

Lees verder

Onderwerpen: Transitie in de zorg, Procesoptimalisatie, innovatie in de zorg

Automatiseren van de zorgprocessen

Geschreven door Wim van Twillert op 12-feb-2016 13:10:58

 Voor zorginstellingen was 2015 een spannend jaar. Het jaar waarin de eerste resultaten van de invoer van de Wmo merkbaar waren. Veranderingen als marktwerking in de zorg, scherpe tarieven, het optimaal bieden van zorg en het inzichtelijk maken van processen en betaalstromen voor gemeenten waren de speerpunten. Nu de grootste veranderingen zijn doorgevoerd is er in 2016 tijd voor het optimaal automatiseren van de zorgprocessen. Welke mogelijkheden zijn er waar valt nog winst te behalen? In dit blog bespreek ik de mogelijkheden.

Lees verder

Onderwerpen: Transitie in de zorg, Procesoptimalisatie, Cloud, zorg

De voor- en nadelen van eHealth of digitalisering in de zorg

Geschreven door Wim van Twillert op 24-dec-2015 14:00:00

Onze samenleving digitaliseert. We communiceren met elkaar via smartphones, apps en social media houden ons op de hoogte van (wereld)nieuws, radio en televisie ontvangen we digitaal en ook in zorg vindt digitalisering plaats. Zo verzamelt het Meander Medisch Centrum door middel van zuilen met iPads de ervaringen van mensen die het ziekenhuis bezocht hebben. Daarnaast is er een enorme hoeveelheid patiënten- en gezondheidsapps beschikbaar waarmee patiënten hun ontwikkelingen kunnen beschrijven, bewaren en delen met hun omgeving of medici. Digitalisering wordt over het algemeen toegejuicht, maar er kleven vooral in de zorg ook risico’s aan. In deze blog zet ik de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Lees verder

Onderwerpen: efficiency in de zorg, contact met cliënten, Ontwikkelingen in de zorg

Langdurige zorg over tien jaar gezien vanuit de cliënt

Geschreven door Wim van Twillert op 17-dec-2015 13:00:00

Als vervolg op mijn vorige blog over wie in de toekomst de zorgende rol op zich neemt, ga ik in dit artikel in op de veranderende situatie voor de cliënt. Zorg medewerkers gaan andere eisen aan het werk stellen en zorgorganisaties moeten in de toekomst met steeds minder middelen aan een stijgende zorgvraag voldoen. Mede door de vergrijzing zijn de zorgkosten de laatste jaren enorm gestegen. Deze kosten moeten naar beneden en een deel van de kosten komt voor rekening van de cliënt zelf. Aan de andere kant wonen mensen langer thuis en blijven zij langer gezond. Deze factoren maken dat het zorgstelsel moet worden hervormd. Hoe zal de rol van de cliënt er over tien jaar uitzien?

Lees verder

Onderwerpen: Transitie in de zorg, Procesoptimalisatie, zorgondernemer

Wie neemt in de toekomst de zorgende rol op zich?

Geschreven door Lisette Martens op 10-dec-2015 13:00:00

De zorg zal in de komende jaren voor alle betrokken partijen enorm veranderen. Cliënten worden meer zelfredzaam, zorg medewerkers stellen andere eisen aan het werk en zorgorganisaties moeten met minder middelen een stijgende zorgvraag voorzien. In dit artikel ga ik in op de toekomst van de langdurige zorg gezien vanuit de zorgondernemer en zorgmedewerker. Hoe ziet zorgen er over tien jaar uit?

 

Lees verder

Onderwerpen: Wmo, Ontwikkelingen in de zorg, zorgondernemer

Biedt jouw zorgonderneming al zorg à la carte?

Geschreven door Wim van Twillert op 26-nov-2015 13:00:00

Tegenwoordig heeft een mens veel te kiezen. Je maakt dagelijks relatief simpele keuzes,  maar soms moet je complexere besluiten nemen. Welke zorgverzekering sluit je af voor volgend jaar? Weet jij al welk basispakket het beste bij je past? Is de natura- of de restitutiepolis afdoende? Kortom, neem je alleen zorg af bij gecontracteerde zorgaanbieders? Of vind je het juist prettig om zelf een specialist te kunnen uitzoeken? En welk percentage aan zorgkosten wordt er dan vergoed door de verzekeraar? Na de keuze van zorgverzekering en het soort basispakket is er nog de hoogte van het eigen risico dat je moet bepalen. En wil je nog andere zorg buiten de basisverzekering meeverzekeren? Veel en soms lastige keuzes die we voor 31 januari 2016 moeten hebben gemaakt. Deze keuzevrijheid brengt naast het nodige uitzoekwerk ook veel voordelen met zich mee.  Een zorgverzekering op maat of met andere woorden een ‘zorgverzekering a la carte’. Je kiest zelf welke zorg  en voor welk vergoeding je je verzekert. 

Lees verder

Onderwerpen: Cloud, Ontwikkelingen in de zorg, zorgondernemer

De kansen en risico’s van big data in de zorg

Geschreven door Wim van Twillert op 29-okt-2015 8:00:00

 

Big data en zorg. Deze woordcombinatie wekt bij de één huiveringen op terwijl de ander een wereld vol kansen voor zich ziet. Er is al een tijd een discussie gaande of het verantwoord is om big data in de zorg te gebruiken. Je herinnert je vast nog nieuwsberichten over de veiligheid van het elektronisch patiënten dossier. De discussie duurt voort en nu doen ook zorgverzekeraars een duit in het zakje door goed gedrag te gaan belonen met premiekorting. In dit blog zetten we de kansen en risico’s van big data in de zorg op een rijtje.

Lees verder

Wat kan de moderne zorgondernemer met toezeggingen van het kabinet?

Geschreven door Wim van Twillert op 24-sep-2015 8:00:00

Nog niet zo lang geleden was het Prinsjesdag. Het kabinet presenteerde zoals gewoonlijk de Miljoenennota. Zij deed daarbij een belofte aan de zorg: er komt extra geld vrij. Specifiek gezegd gaat de overheid investeren in opleidingen voor verpleeghuispersoneel en komt er meer budget voor de dagbesteding van bewoners van verzorgingstehuizen. Het kabinet is zelfs van plan het bedrag voor deze zorgdoelen jaarlijks te verhogen. In hoeverre worden zorgbehoevende mensen met deze toezeggingen geholpen? En, wat moet jij als zorgondernemer met deze informatie?

Lees verder

Onderwerpen: Kwaliteit van de zorg, overheid en zorg

Advisie Zorgblog

Advisie richt zich op jou en alles wat jouw organisatie bezighoudt. De markt verandert voortdurend. Wij houden contact met zorgondernemers en volgen wettelijke veranderingen op de voet. Doordat we voortdurend in het veld zitten, beschikken we over een hoog kennisniveau. Deze kennis en ervaring delen we via onze zorgblogs. Dus blijf ons vooral volgen en reageer gerust op onze blogs of bekijk onze zorgbranche pagina

Meld jezelf aan voor updates: